fbpx Skip to content

Sveriges bästa webbhotell för e-handel

Kan det verkligen vara så att ett webbhotell kan vara både billigt, snabbt, bra och lämpligt för e-handel? Det var den utmaningen vi på beebyte tog oss an när vi bestämde oss för att försöka skapa sveriges bästa webbhotell för e-handel.

Att skapa Sveriges bästa webbhotell för e-handel

I den har artikeln går vi igenom hur vi resonerat och vilka val vi gjort för att ta fram ett riktigt bra erbjudande när det kommer till att skapa ett webbhotell för din e-handel.
 

Billigt och prisvärt

Till att börja med priset: vi bestämde oss tidigt för att priset ska vara billigt – eller snarare prisvärt. Vi ska leverera en tjänst där värdet av det man får långt överstiger det man de facto betalar.

Det är därför vi har skrivit en hel del av mjukvaran för att hantera vårt webbhotell själva. Det gör att vi själva enkelt kan lägga till och ta bort funktioner. T.ex. gratis ”lånedomäner”, döpa om URL på WordPress -sidor och färdiga arbetsflöden för webbyråer.

För oss är det en oerhört viktig komponent för att kunna fortsätta leverera smarta verktyg till våra användare. Ett tydligt mervärde!

Tekniken

Vi vill att vårt webbhotell ska vara Sveriges bästa webbhotell för e-handel. Då är en viktigt faktor prestanda – att e-handeln laddar snabbt för besökarna. Därför bestämde vi att alla data ska lagras på blixtsnabb SSD-disk. Datat på disken speglas sedan så att utifall att den skulle gå sönder, finns alltid en synkron kopia av datat tillgänglig som utan avbrott tar över.

Detta är en av grundbultarna i att vi kan leverera så god tillgänglighet. Den andra är våra toppmoderna datacenter och att vi på hårdvaru-nivå har redundans enligt N+1 principen.

Sveriges bästa webbhotell för e-handel
Genom att använda oss av den marknadsledande kontrollpanelen Plesk kan vi ge varje användare ett enkelt och snabbt verktyg för att hantera sitt webbutrymme.

Olika varianter

För att skapa ett webbhotell som de allra flesta känner fungerar för dem så bestämde vi tidigt att dela upp det i tre olika varianter: Linux, WordPress och Windows. Linux och WordPress är i grunden samma webbhotell, enda skillnaden är att i WordPress -varianten så kommer en helt vanlig instans av senaste versionen av WordPress färdiginstallerad så att ni direkt kan sätta igång att bygga en e-handel i t.ex. WooCommerce.

För den som hellre arbetar i dotnet core (t.ex. önskar köra nopCommerce för sin e-handel) tog vi fram alternativet Webbhotell Windows. Där man har full tillgång till senaste versionen av dotnet core och databaser via MSSQL.

Självförtroende

Sist men inte minst så bestämde vi oss för att vi aldrig ska låsa in kunder i långa avtal eller krångla med uppsägnings eller bindningstider.

Webbhotell utan bindningstid

Därför har vi inga uppsägnings eller bindningstider på vårt Webbhotell. Man är kund precis så länge eller kort tid man vill och behöver inte betala för ett år i förväg utan all fakturerings sker kvartalsvis i efterskott. Det tycker vi är mest rättvist.

Dela nyhet:

admin

Senaste nytt

Se fler nyheter