Våra datacenter - VPS, Webbhotell och molntjänster

Våra datacenter

Här kan du läsa om våra toppmoderna datacenter och hur vi säkerställer hög tillgänglighet så att era system alltid kan nås från er server, webbhotell eller VPS -tjänst.

Fysisk säkerhet

Våra datacenter är placerade i Karlstad och inryms i lokaler som tidigare tillhört försvarsmakten. Försvaret bedriver delvis fortfarande verksamhet där, vilket medför att lokalerna övervakas dygnet runt av säkerhetsklassad och beväpnad personal.

Servrarna skyddas med miljöövervakning, kyla samt redundant elförsörjning via UPS och dieselaggregat. Samtliga vitala serverkomponenter är byggda enligt N+1 principen för att våra hosting-lösningar ska vara tillgängliga dygnet runt.

Nät

Våra servrar är anslutna till ett av europas största och kraftigaste stamnät. Genom anslutningen kan vi ge er som kund snabba svarstider och hög tillgänglighet. Anslutningen sker via fiber med redundans och geografisk diversitet (ingångar från olika geografiska positioner).

LIR@Ripe

Beebytes ägarsfär är medlemmar av organisationen Ripe (Regional Internet Registry for Europe) och är en så kallad egen LIR (Local Internet Registry). Det innebär att vi själva äger och administrerar våra egna IPv4 och IPv6 adresser. Det ger oss en ökad kontroll och flexibilitet.