fbpx Skip to content
20års erfarenhet

Om beebyte

Vi har funnits på marknaden sedan 2016, och vill fortsätta växa, ställa krav på och utveckla svensk hosting. Här kan du läsa mer om beebyte, vår vision med vårt företag och vad vi strävar efter att uppnå på marknaden! 

Om Oss
Om Oss
Om Oss
Bakom namnet

Varför ”beebyte”? 

Personerna bakom beebyte har varit verksamma inom IT, Moln och hostingindustrin i mer än sammanlagt 30 år. Vissa började i hosting branschen så tidigt som 1998. 

Vi är ett gäng IT-nördar som älskar teknik, smarta lösningar och att ta nya lösningar till marknaden.

Vi har ofta kallats för “branschens humla”, då våra idéer flyger trots att det funnits de som misstrott dem från början – därför beebyte – eller bumblebeebyte.

Till nytta för marknaden

Engagemang och passion

I varje rad av kod, i varje steg av vår leverans så är vår affärsidé att bringa rejält mervärde till dig som kund. Det är därför vi inte har någon bindningstid eller uppsägningstid. Vi är trygga i vetskapen att vi producerar något som du är nöjd med 24 timmar om dygnet och att vårt engagemang att driva affärer tillsammans med våra partners, till nytta för marknaden, är det som ger oss glädje och en självklar plats på framtidens molnkarta. Liten som stor, vårt engagemang handlar om att bygga en bättre marknad till gagn för alla.

Om Oss
Om Oss
Etisk kod

Etisk kod

För oss är det viktigt att vårt företag är en del av en större helhet. Därför ger vi alla anställda i utlandet ledigt en dag i månaden för att ägna sig åt socialt arbete i närområdet, t.ex. nattvandra eller hjälpa till med mat till hemlösa. 

Vi tror att ett sunt samvete går hand i hand med lönsamma affärer. Därför skänker vi också kapacitet till Free Software Foundation (www.fsf.org) samt stöttar det så kallade Tor-nätverket till förmån för förföljda och förtryckta människor i länder vars regimer är auktoritära.

Teamet

Vi på beebyte

Det här är teamet som ser till att allt fungerar och finns där för dig, 24/7 om så krävs.

Om Oss

Niclas Alvebratt

VD & Marknad

Om Oss

Simon Ekstrand

Vice VD & CTO

Om Oss

Dumle & Krutov

Vakthundar

Josephine2-removebg-preview

Josephine Flottrong

UI / UX (LIA)

andree-ny

Andrée Jansson

Teknisk Support / 2nd line drift

+46 54 20 33 331
support@beebyte.se

Om Oss

Valeriu Vasciuc

Driftchef

milad-color

Milad Gezabi

Teknisk Support

+46 54 20 33 331
support@beebyte.se

Om Oss

Lucas Helmersson

Supportansvarig

+46 54 20 33 331
support@beebyte.se

luca.

Luca Manea

Utvecklare

Om Oss
Värme och kyla

Miljövänlig hosting

Vi gör allt vi kan för att minimera vår klimatpåverkan. Det innebär att vi alltid försöker att tänka nytt och klimatsmart när vi designar och bygger våra tjänster.

Ett sådant exempel är hur vi hanterar värmen från våra servrar: att vi i en av våra hallar använder bergets naturliga kyla för att kyla våra servrar. I den andra hallen låter vi värmen användas för att värma resten av fastigheten.

Till nytta för miljön

Vi tänker grönt 

All el som våra datahallar använder kommer huvudsakligen från fossilfria källor som vind och vattenkraft. Läs mer om våra datacenter.

Utöver detta så försöker vi att alltid använda tåg som vårt primära färdmedel vid tjänsteresor. I de fall där vi behöver använda bil så sker det med el eller plug-in hybrid bilar.

Om Oss