Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS
You are currently viewing Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS

Vad är Drupal?

Drupal är ett populärt CMS (Content Management System) som ofta används av något större organisationer och företag. Plattformen är baserad på öppen källkod och PHP samt licensierat under GNU (General Public License). Enligt drupal.org står Drupal för back-end till ungefär 12% av de 10000 topp-webbsidorna i världen. 

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS 1

Installation

Drupal CMS finns faktiskt med i vår PaaS Marketplace, vilket gör  installationen oerhört enkel. Börja med att öppna kontrollpanelen för beebyte PaaS, leta upp Drupal och tryck på ”Install”.

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS 2

Nu kan du behöva vänta några minuter medan miljön skapas och sätts igång. På 5-10 minuter skapas hela topologin tillsammans med en ny installation av Drupal. I takt med att miljön sätts upp kommer du också få e-post med inloggningsuppgifter till miljön i er mail.

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS 3

Topologi

För att köra Drupal CMS så behöver vi såklart en topologi att köra den på. Det behövs en webbserver och en databasserver. I det här fallet Apache och MySQL.

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS 4

När miljön är färdig installerad kan du trycka på ”Change Environment Topology” i kontrollpanelen för att justera hur din nya miljö ska skala.

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS 5

Här kan du ändra precis hur mycket du vill att miljön ska skala vertikalt. Du kan också ändra PHP version samt ge den en egen dedikerad IPv4 -adress! 

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS 6

Du kan såklart ändra topologin på varje lager: Tryck på lagret i den gröna rutan för att ändra topologin på applikationsservern och tryck på den lagret i den röda rutan för att ändra hur MySQL-servern ska skala.

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS 7

Skulle du vilja lägga till något mer i topologin, t.ex. Memcached, kan du göra det enkelt genom att trycka på den tomma cache-rutan och välja ”Memcached” i drop-down menyn.

Skapa skalbara Drupal-setups i beebyte PaaS 8

Sedan är det bara att logga in i Drupal med uppgifterna du fick i din mejl och sätta igång med att utveckla! 

Intresserad av att prova beebyte PaaS utan kostnad? Klicka här!