Redis Cache i Wordpress med beebyte Paas!
You are currently viewing Redis Cache i WordPress med beebyte Paas!

Redis Cache i WordPress med beebyte Paas!

Vad är Redis Cache?

Redis är en minnestruktur för datalagring som används som en distribuerad nyckel-värdedatabas och cache med öppen källkod, vilket ger en ökad hållbarhet. I samband med WordPress så kan Redis användas för att lagra de värden som genereras av WordPress inbyggda objekt-cache på ett oföränderligt sätt så att cache-lagrade objekt kan återanvändas mellan sidoladdningar.

Installation av Redis

Inne i beebyte paas kontrollpanel så behöver du först skapa upp en miljö, detta kan du åstadkomma genom att klicka på ”New Enviroment” längst uppe till vänster.

Härifrån kan du konfigurera topologin, under NoSQL så kan du välja den Redis version du vill köra och sedan klicka på ”Create” för att skapa din miljö.

Redis Cache i Wordpress med beebyte Paas! 1

Efter några minuter är din nya container skapad!

För att kunna ansluta till den med en WordPress sida så behöver du lägga till en Publik IP adress för att komma åt Redis. Det gör du enklast genom att expandera ”NoSQL Databases” och sedan noden, härifrån kan du klicka på plus/minus knappen för att lägga till en publik IP.

Redis Cache i Wordpress med beebyte Paas! 2

Efter det så är det bara att aktivera den publika IP adressen och klicka på ”apply”

Redis Cache i Wordpress med beebyte Paas! 3

När det är klart så kan du hitta den publika IP adressen under noden, denna kommer behövas sen för att konfigurera Redis i WordPress.

Redis Cache i Wordpress med beebyte Paas! 4

Konfigurera Redis i WordPress

För att få Redis till att fungera i Wordpres så behöver du först installera tillägget ”Redis Object Cache”, detta kan du göra från din adminpanel på din WordPress sida genom att gå in på Plugins och sedan Add New, sedan kan du söka efter tillägget längst uppe till höger.

När du hittat det så är det bara att klicka på ”Install Now” och sedan ”Activate”.

Redis Cache i Wordpress med beebyte Paas! 5

Efter att pluginet är installerat så behöver du konfigurera det för att det ska ansluta mot Redis som du satte upp i PaaS, för att göra detta så behöver du lägga till ett par rader i wp-config.php filen för din sida.

Det enklaste sättet att göra detta på är att öppna filen via filhanteraren i våran kontrollpanel, för att komma åt den så behöver du gå in i portalen och sedan in på Webbplatser -> Hantera Webbplats -> Öppna kontrollpanel.

Inne i kontrollpanelen kan du klicka på Files för att komma till filhanteraren, sedan så kan du hitta wp-config.php filen inne i mappen ”httpdocs”.

Nu behöver du lägga till raderna nedanför i filen för att koppla pluginet till container du satte upp förut. Ni kan hitta de rader som behövs här: https://github.com/rhubarbgroup/redis-cache/wiki/Connection-Parameters

Se till att byta ut IP adressen mot den publika IP som skapades tidigare och lösenordet för containern som ni ska ha fått på mailen. När du väl ställt in alla uppgifter så kan du klicka på ”Save”.

Redis Cache i Wordpress med beebyte Paas! 6

Tillbaka inne i adminpanelen på din WordPress sida så kan du gå in på Settings och sedan Redis, klicka på ”Enable Object Cache”.

Redis Cache i Wordpress med beebyte Paas! 7

Nu använder sig din sida utav Redis Cache!

Testa beebyte

- utan kostnad!

Få 500 kr att använda i vår tjänst Scale Cloud (VPS -Virtuella servrar) eller i vårt Webbhotell som driftas från våra toppmoderna svenska datacenter. 

Fyll i formuläret här bredvid för att börja använda din server eller webbhotell i molnet redan nu.

Skapa ett konto i beebytes kundportal

Prova beebytes hostingtjänster.

Använd rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för.