Uppgraderad kontrollpanel i Webbhotellet
Nyheter i webbhotellet – uppgraderad kontrollpanel

Nyheter i webbhotellet – uppgraderad kontrollpanel

beebyte har sedan flera år tillbaks ett mycket omfattande och bra samarbete med kontrollpanelstillverkaren Plesk. Plesk är marknadsledande på kontrollpaneler för webhosting, automation och hantering av webbplatser.

Under senare år har man också haft ett stort fokus på att underlätta hanteringen av webbplatser byggda på WordPress genom att bland annat integrera smart hantering av staging, kloning och SSL.

I slutet av förra veckan släpptes deras helt nya och omarbetade kontrollpanel – Plesk Obsidian. Vi på beebyte håller nu på för fullt att rulla ut den nya kontrollpanelen och kanske har du redan nu sett den när du loggat in?

Nedan presenterar vi några av nyheterna.

Nytt grafiskt gränssnitt

Den mest uppenbara förändringen i nya Plesk Obsidian är det nya grafiska gränssnittet. Det är något snabbare än det tidigare och också sobrare i sitt intryck. Förhoppningen är att det också ska vara mera lättnavigerat samt mera informativt utan att man ska behöva att klicka runt.

Plesk look and feel

PHP Composer

Nu kan du använda PHP Composer utan att behöva logga in via SSH. Med endast ett klick kan du installera och uppdatera dependencies. Ladda upp din egen composer.json -fil och börja köra!

Plesk PHP Composer

Plesk på egen VPS – Virtuell Server

För den som använder Plesk på en egen VPS så kommer också en rad nya förbättringar för hanteringen av sjävla servern. Förutom att Grafana numera inkluderas för bra grafritning och trenduppskattning (capacity planning) så får man nu också tillgång till mera kompetent Repair Kit.

Repair Kit kan numera lista alla processer och systemvariabler. I kommande version blir den än smartare då den också kan lista t.ex. vilken domän som kör tunga MySQL queries.

Testa beebyte

- utan kostnad!

Få 500 kr att använda i vår tjänst Scale Cloud (VPS -Virtuella servrar) eller i vårt Webbhotell som driftas från våra toppmoderna svenska datacenter. 

Fyll i formuläret här bredvid för att börja använda din server eller webbhotell i molnet redan nu.

Skapa ett konto i beebytes kundportal

Prova beebytes hostingtjänster.

Använd rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för.