Ny funktion: Byt URL på din wordpress -site direkt i vår användarportal.
Ny funktion: Byt URL på din wordpress -site direkt i vår användarportal.

Ny funktion: Byt URL på din wordpress -site direkt i vår användarportal.

Vi gillar att göra det enkelt att använda våra tjänster och att lyssna på våra användare. Därför har vi nu återigen lagt till en funktion som underlättar för den som bygger många wordpress sidor.

 

För några månader sedan så lanserade vi i all tysthet möjigheten att skapa en webbsida med en temporär *.beeweb.se -adress. Tanken med detta var att våra partners skulle kunna börja utveckla sidorna åt sina slutkunder innan ett domännamn är valt eller köpt.

Att använda en temporär adress är enkelt. Istället för att välja ett redan befintligt domännamn i rullgardinsmenyn så väljer du istället ”Använd en beeweb.se subdomän”.

En ny subdomän genereras då per automatik och DNS pekningarna för denna skapas automatiskt så att ni ska komma igång att arbeta så snabbt som möjligt.

När sidan sedan är klar och ett domännamn har bestämts så kan man nu enkelt via vår användarportal byta URL  (adress) på sidan.

Ändringarna genomförs genom att WP-CLI körs på servern och genomför bytet. Med andra ord, inga externa tillägg eller komponenter används.

Eftersom URL -byte sällan är en riskfri manöver så rekommenderar vi att alltid ta en kopia på WordPress databas innan du byter URL. Det görs enklast genom att använda webbplatskontrollpanelen.
Om du använder ett caching plugin är det också viktigt att du tömmer WordPress cache efter att URLen är bytt.

Det nya verktyget finner du under Webbplatser -> WordPress -> Byt WordPress URL.

  • Funktionen förutsätter att Plesk (kontrollpanelen på vårt Webbhotell) har kännt igen WordPress som en ”Applikation”.

Testa beebyte

- utan kostnad!

Få 500 kr att använda i vår tjänst Scale Cloud (VPS -Virtuella servrar) eller i vårt Webbhotell som driftas från våra toppmoderna svenska datacenter. 

Fyll i formuläret här bredvid för att börja använda din server eller webbhotell i molnet redan nu.

Skapa ett konto i beebytes kundportal

Prova beebytes hostingtjänster.

Använd rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för.