fbpx Skip to content

.NET Toolkit nu i Webbhotell Windows

.NET Toolkit är ett verktyg som Plesk har jobbat mycket med för att göra vardagen lättare för .NET utvecklare. Då vi sedan många år använder Plesk som kontrollpanel för våra webbhotellstjänster så är .NET Toolkit nu aktivt för alla servrar i vårt Webbhotell Windows.

Med hjälp av detta tillägg blir det både lättare att hantera sin applikation men kommer även med smarta funktioner såsom ”Environment Variables” man nu kan skapa för sin miljö.

net-toolki-2

 

Väl här inne kan du ändra inställningar såsom vilken dokumentrot din webbplats ska ha, men du kan även säga till den vilken fil som startar din applikation.

Dessa inställningar kan skilja sig beroende på vad för applikation du har och hur den funkar.

 

Miljövariabler

Den mest spännande funktionen enligt oss är att du äntligen kan lägga till miljövariabler för din applikation som ger en ökad säkerhet där man kan t.ex. kan spara API nycklar och annan känslig information.
 

Loggning

Använder du dig av egna loggfiler i ditt projekt? Då kommer du att gilla denna funktionen.
 
Går man in på ”Logs” och väljer ”Add Custom Log” kan du där säga åt Plesk vad som är en loggfil och den kommer sedan dyka upp under ”Logs” och du kan t.ex. konfigurera ett schema för att rotera dina egna loggfiler.
 

Smidigt

Vi på beebyte tycker detta är ett stort steg i rätt riktning av Plesk för att göra .NET utveckling smidigare att hantera så ni kan fokusera mer tid på att utveckla och förbättra era applikationer.
 
Som sagt – .NET Toolkit är installerat på alla våra Windows servrar på webbhotellet och är din applikation kompatibel med detta tillägg så kommer du se en knapp i din kontrollpanel som knappen nedan.
net-toolkit-button
Dela nyhet:

Bloggen

Senaste nytt

Se fler nyheter