Enkelt WordPress-kluster - snabbt, smart och enkelt
You are currently viewing Enkelt WordPress-kluster – snabbt, smart och enkelt

Enkelt WordPress-kluster – snabbt, smart och enkelt

I beebyte PaaS finns en hel del fantastiska möjligheter...

… men i detta inlägg ville vi hålla oss till the basics; hur installerar du som användare ett out-of-the-box WordPress kluster i bebeyte PaaS?

Jo, precis som många andra av våra tjänster börjar vi i portalen, så börja med att logga in där. Om du inte redan har ett konto kommer du komma skapa ett när du klicka på ”logga in”. I menyn, klicka på ”PaaS”. Om du inte redan har ett konto i beebyte PaaS är det bara att klicka på  ”skapa konto” för att skapa ett där med. 

Enkelt WordPress-kluster - snabbt, smart och enkelt 1

När denna sida dyker upp kommer du kunna välja vilket konto som du vill använda för att administrera beebyte PaaS till. När du har valt trycker du på ”Visa Användare”.

Enkelt WordPress-kluster - snabbt, smart och enkelt 2

På denna sida kommer du nu se lösenordet till din beebyte PaaS-användare, och oroa dig inte, du kan ändra lösen vid ett senare tillfälle ;). Tryck på “Öppna Kontrollpanelen” när du är redo att skapa klustret.

Enkelt WordPress-kluster - snabbt, smart och enkelt 3

Här kan du välja att göra en egen miljö helt från början, men för WordPress finns det som sagt redan färdiga kluster som gör installationen riktigt enkel och utan krångel. Dessa finns under “Marketplace”

Enkelt WordPress-kluster - snabbt, smart och enkelt 4

Väl där hittar du “Wordpress Cluster Kit v2” bland alternativen. Tryck på “Install”.

Enkelt WordPress-kluster - snabbt, smart och enkelt 5

Skriv in eller ändra den information som dyker upp om ditt kluster, t.ex. vad ditt kluster ska heta (vilket du kan ändra under ”Display Name”) och om ditt kluster ska ha en brandvägg eller inte. De flesta av dessa val kan ändras efter installationen också. När du är klar, tryck på “Install” en gång till. Vänta någon minut medan klustret skapas.  

Enkelt WordPress-kluster - snabbt, smart och enkelt 6

Så fort nedstående ruta har dykt upp, har klustret skapats och är redo att förhandsgranska! Kopiera lösenordet och tryck på “Open in Web Browser” för att se resultatet! Om du direkt vill börja ändra hemsidan är det bara att hitta “Logga In” och skriva in användarnamnet och klistra in lösenordet i rätt fält. Riktigt smart, eller hur?

Enkelt WordPress-kluster - snabbt, smart och enkelt 7

Om du vill göra fler typer av kluster eller bara är nyfiken på vad mer man kan göra i beebyte PaaS, håll utkik här i bloggen och på vår facebook-sida.

Och du har väl inte missat att du kan prova beebyte PaaS gratis i 30 dagar? 

Prova beebyte PaaS

- utan kostnad!

beebyte PaaS som driftas från våra toppmoderna svenska datacenter. 

Fyll i formuläret här bredvid för att börja använda din server eller webbhotell i molnet redan nu.

Prova beebytes PaaS hostingtjänster.

beebyte PaaS kan köras kostnadsfritt i 30 dagar

Testperioden startar när ni skapar ert konto för beebyte PaaS