fbpx Skip to content

En trygg och pålitlig hostingpartner för webbyrån INKA Interactive

INKA Interactive är en webbyrå som erbjuder sina kunder en helhetslösning inom digitala tjänster. Med bland annat många stora börsnoterade bolag på kundlistan är det kritiskt för byrån att kunna erbjuda en stabil och pålitlig hostinglösning med mycket hög driftsäkerhet och prestanda. Det har de i oss på beebyte. Sedan sex år tillbaka är vi INKA Interactives hostingpartner och ser till att driften av deras kunders sajter rullar på som den ska.

INKA Interactive, baserade i Malmö, är en av södra Sveriges mest erfarna webbyråer och har 14 anställda. Ända sedan 1999 de hjälpt företag inom B2B att skapa affärsmöjligheter genom digitala tjänster. Idag är de en helhetsleverantör med ett brett tjänsteutbud som inkluderar alltifrån hemsidor, webbutiker och appar till grafisk design, SEO-optimering och sociala medier. Kort sagt en one-stop-shop för alla digitala tjänster ett företag kan tänkas behöva.

Efter att ha haft ett antal olika hostingpartners under åren landade de för sex år sedan hos oss på beebyte. Sedan vi inledde samarbetet har många av INKA Interactives kunder successivt flyttats till våra servrar och alla sina nya sajter lägger de idag hos oss. 

Som standard får kunderna en egen virtuell server som är fullt managerad. Det innebär dels att de får tillgång till riktigt bra verktyg, men framför allt att de har övervakning och tillgång till beredskapstekniker 24/7. Mindre företag som föredrar ett billigare alternativ kan även få en lösning där de delar en virtuell server med andra (men får samma höga standard i övrigt).

Vi har pratat med Pär Holmgren som är VD och projektledare på INKA Interactive för att få veta mer om byråns samarbete med beebyte.

Vad var det som fick er att fastna för beebyte?

– När vi tittade efter en ny partner ville vi hitta en lagom stor hostingleverantör som kunde ta hand om våra kunders webbplatser på bästa sätt. Vi ville självklart inte ha en alltför liten leverantör, en sådan som har servrarna hemma i källaren, men inte heller någon av de stora trögrörliga jättarna där saker och ting ofta går långsamt och du som kund inte alltid blir prioriterad. Beebyte kändes helt rätt – både i storlek och i deras inställning till samarbetet. Vi har definitivt inte ångrat det valet.

Vi började i liten skala för att känna oss för – ett hostingbyte är inget du stressar fram på en eftermiddag – och samarbetet har sedan växt allteftersom. Idag lägger vi alla våra nya sajter hos beebyte.

Hur har trygghetskänslan hos er och era kunder förändrats efter flytten till beebyte?

– För oss på INKA Interactive är det en stor trygghet att ha beebyte i ryggen. Vi sätter i realiteten vårt eget namn på den hostingleverantör vi använder. Vi är våra kunders trusted advisor – det är vi som har ansvaret gentemot våra kunder att leverera hög kvalitet inom alla områden. Därför faller kvaliteten i hostingtjänsterna tillbaka på oss i slutändan, vi är aldrig starkare än vår svagaste länk. Med beebyte har vi en stark och stabil partner som vi känner oss helt tryggamed.

För våra kunder är hostingen någonting som bara ska rulla på, någonting de inte ska behöva tänka på eller oroa sig för. Det gäller givetvis samtliga våra kunder, men för de större börsnoterade bolagen är det extra kritiskt att deras sajter alltid är online och fungerar. Det gör de med beebyte. Att vissa av kunderna dessutom fått en billigare hostinglösning efter flytten gör inte saken sämre.

Hur enkelt har det varit att flytta till beebyte?

– Att byta hostingpartner har naturligtvis alltid sina utmaningar, det är ett stort projekt, men jag upplevde att bytet gick relativt enkelt och smärtfritt.

Hur upplever ni beebyte som partner i hostingfrågor?

– Som partner är de vakna, flexibla och nyfikna på vår verksamhet. Vi upplever aldrig att vi bara är en kund i mängden utan att vi har en nära och personlig kontakt där vi får snabb och bra hjälp när vi behöver det. De är tillgängliga, helt enkelt. När du ringer vet du vem det är du pratar med, du hamnar inte hos en slumpvis utvald supportmedarbetare. Att du sedan möts av en lugn värmländsk stämma när du ringer är ett extra plus. 

Att beebyte är ansvarstagande och levererar sin del i vår affär på ett utmärkt sätt, det vill säga ser till att driften fungerar felfritt, bidrar också till att bygga ett starkt förtroende för oss hos våra kunder. Det är givetvis ytterst viktigt för både vårt varumärke och intäkterna. 

Flytten till beebyte har dessutom gjort att vi fått ner våra driftskostnader rejält eftersom vi kunde stänga servrar som vi hade hos andra leverantörer.

Vad är din rekommendation till de som ännu inte tagit steget?

– För en webbyrå som oss är det guld värt att ha en och samma hostingleverantör för alla våra kunders sajter. Skulle det uppstå problem ringer kunderna oss och då kan vi snabbt och enkelt få tag på beebyte för att få hjälp att åtgärda det som hänt. 

Det blir kort sagt en enklare arbetsvardag. Utan en fast partner skulle vi troligen ha en uppsjö av olika hostingleverantörer med varierande nivå av support att behöva kontakta. Att bara ha beebyte som sköter driften sparar både tid och kraft. Vi slipper krångel som telefonköer eller att hamna hos en first line-support som inte kan hjälpa oss.

Så är du en webbyrå som vill göra en rejäl satsning på hostingen med en trygg och flexibel partner att lita på och växa med rekommenderar jag definitivt beebyte. Vi är som sagt helnöjda med alltifrån driftsäkerhet till support och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete.

Läs mer om INKA Interactive och deras digitala tjänster på inka.se

Vill du veta mer om hur din webbyrå kan samarbeta med beebyte?

Är din webbyrå på jakt efter en hostingpartner? Kanske vill ni flytta från er 
nuvarande leverantör? Eller har ni aldrig haft ett samarbete med en specifik 
partner tidigare, men känner att det är dags nu? Oavsett hur er situation ser ut är
du välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar!
Dela nyhet:

Bloggen

Senaste nytt

Se fler nyheter