Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS!
You are currently viewing Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS!

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS!

I det här blogginlägget går bloggen igenom hur du enkelt och snabbt kan inkludera Elasticsearch i din WordPress-hemsida genom att använda beebyte PaaS! Men först och främst:

Vad är Elasticsearch?

Elasticsearch är en open-source sökmotor som används för att indexera och söka igenom data väldigt snabbt.

I koppling med WordPress kan Elasticsearch användas för att göra databas-querys snabbare, vilket betyder att innehållet i din sidas databas indexeras. Detta gör sedan att Elasticsearch kan söka igenom indexet mycket snabbare än t.ex. en MySQL query. 

Hur kan jag skapa en Elasticsearch Container?

För att kunna skapa en Elasticsearch-container behöver du först vara inloggad i portalen. Efter att du loggat in trycker du på fliken ”PaaS”, sedan på ”Öppna kontrollpanel” för att komma till kontrollpanelen i beebyte PaaS.

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 1

Sen när du väl är inne i Jelastics kontrollpanel klickar du på ”New enviroment” längst uppe till vänster. Här väljer du sedan ”Docker”-fliken. I denna flik  klickar du på ”Select Image”.

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 2

 I rullgardinsmenyn finns olika typer av containrar, men för att hitta rätt skriver du in  ”elasticsearch” i sökrutan och väntar tills olika versioner dyker upp. Välj den version du vill använda och tryck sedan på  ”Next”

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 3

Nu kan du konfigurera generella parametrar för din miljö, justera mängden allokerade resurser genom att dra i cloudlet slidern. Efter att du har gjort klart dina inställningar så kan du klicka på ”Create” för att skapa miljön.

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 4

Efter några minuter är  containern skapad! 

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 5

Du kan testa och se om det fungerar genom att kopiera adressen du ser under din container, klistra in den i sökfältet i din webbläsareoch lägga till ”:9200” i slutet .

Såhär ska det se ut:
http://elasticsearch.sekd1.dittnamnpåcontainern.io:9200/

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 6

Efter att du satt upp en container med Elasticsearch så kan du börja använda Elasticsearch på din webbplats. För att göra detta så behöver du installera och aktivera pluginet ”ElasticPress”, som du installerar som vilket vanligt plug-in som helst. 

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 7

Efter att pluginet har installerats kan du konfigurera det så att det använder elasticsearch containern som skapats. Detta gör du genom att ta länken som du tidigare använde för att förhandsgranska din Elasticsearch-container…

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 5

… och går till ”ElasticPress”-pluginet för att kunna klistra in länken under ”Elasticsearch HOST URL”. Tryck sedan på ”Save Changes”. 

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 9

Och nu använder din WordPress-sida Elasticsearch! 😉

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 10

Kom du inte åt Elasticsearch i webbläsaren? Prova detta:

I nyare versioner av Elasticsearch så kan man behöva ta till ett extra steg för att containern ska fungera.

Det man behöver göra då är att klicka på ”Config”, hitta följande fil: ”/usr/share/elasticsearch/config/elasticsearch.yml” och lägga till följande i filen: ”discovery.type: ”single-node”

Elasticsearch i WordPress med beebyte PaaS! 11
Om denna lösning inte fungerade, eller om du stötte på ett annat problem, tveka inte att kontakta oss via vår supportsida, eller i chatten här nere till vänster.

Och glöm inte att hålla utkik efter fler tips på hur du kan använda beebyte PaaS här i bloggen!