De byggde en e-handel för Swarovskikristaller
You are currently viewing De byggde en e-handel för Swarovskikristaller

De byggde en e-handel för Swarovskikristaller

Hej Lisa, vill du berätta vad Moonflair.se är? 
Moonflair är en webbshop som i första hand riktar sig till naglarnas värld. 

Här ser vi till att fylla ”hyllorna” med det hetaste i nagelvärlden och i detta fall är vårt signum Swarovski kristaller. Vi har självklart även köpare för andra intresseområden, bland annat scrapbooking och makeup. 

Vad är historien bakom moonflair? 
Vi båda hade letat och sökt med ljus och lykta efter den där sidan/shopen som hade  allt och lite till, som vågade tänja lite mer på gränserna än bara det enkla. Men det var inte så lätt, så då kom vi på den genialiska idén att bygga upp vår egen shop och här står vi nu med ett leende på våra läppar, njuter för fulla muggar.

Vad är ditt bästa tips innan man börjar att designa naglar? 
Slutresultatet på en design hänger alltid på hur grunden är utformad. En bra grund ger för det mesta en vacker design och slutresultat. Använd bra produkter, lek med fantasin och våga tänja på dina gränser. Du är din egen Picasso! 

De byggde en e-handel för Swarovskikristaller 1
Moonflair.se, enda svenska återförsäljaren av Swarovskistenar till nagelindustrin.
De byggde en e-handel för Swarovskikristaller 2
Christian Schneider på Wonderbird som har byggt moonflair.se

Hur länge har naglar och Swarovski kristaller varit ditt affärsområde? 
Vi har över 15 år med naglar med oss i bagaget och vi båda har sett hur utvecklingen gått framåt både i branschen som sådan men även på det ”krav” och intresse som väckts i våra kunder kring design och form. Här kommer då även kvaliteten på de dekorationer som just vi ville arbeta med och enbart det bästa var det som gällde. Vi hade betat av diverse olika leverantörers utbud, men de hade inte det DÄR såsom Swarovski kristaller, det blev helt enkelt den grund där vi började bygga upp ideén med Moonflair och vår webbshop. 

Du valde att samarbeta med Wonderbird när dom byggde din hemsida, hade du några specifika önskemål när den byggdes? 
Vi ville eftersträva lyx, stilrenhet med enkla sökfunktioner och överblick för varje kund som klickar sig in på vår webbshop. Vi ville åt den där känslan av att man vill ”hänga” här inne, kolla runt, inspireras och upptäcka nya saker varje gång. 

Mycket av köplust är hur första intrycket blir när man klickar sig runt. Den känslan att bli fångad av stunden och njuta av att titta runt, vara där, vara med och bara få den härliga lyxiga feelingen. Allt detta och mycket mer har Wonderbird levererat, hörsammat och fattat exakt vad det är vi vill åt!

Din hemsida använder sig av woocommerce som e-handels plugin. Ungefär hur många produkter hanterar ni? 
Dagens siffror är 205 produktsidor + variabla produkter.

​​Vi träffar också Christian som kommer från Wonderbird som har byggt Moonflair.se

Hej Christian, vad gör ni på Wonderbird?
Hej! Vi är en mindre webbyrå som haft turen att jobba med några roliga aktörer senaste 19 månaderna. Vi utvecklar webbplatser, webb-appar och e-handel till allt från småföretag till börsnoterade bolag.

Wonderbird har ett samarbete med moonflair.se och har byggt deras hemsida. Hur gick processen när ni gjorde det/hur gick tankarna?
Ja precis, vi byggde moonflair.se som är den största svenska återförsäljaren av Swarovskistenar till nagelindustrin. Här var den exklusiva känslan och konverteringsgraden något som ägarna prioriterade. Deras målgrupp är väldigt smal och kanske inte har det typiska beteendet andra kunder har i t.ex klädshoppar. Vilket i sin tur gjorde att jag som utvecklare fick tänka lite annorlunda när det kom till t.ex. produktmallarna: istället för att ha flera bilder på stenarna ligger det en video där man kan se hur stenarna glimrar och ser ut på riktigt. 

Enligt vår beteendeanalys sen så klickar besökarna på filmerna 95 av 100 besök. Butiken kommer 2020 lanseras i hela världen och det är en av produkterna jag sitter med nu då logistiken är ganska massiv på en sån produktion.

På vilket sätt samarbetar ni med beebyte?
Beebyte är min ”to-go” hostingleverantör. Jag skaffade min första server (VPS) där för något år sedan och är otroligt nöjd. Nu har jag tre stycken och ett 40-tal av mina kunder har sina webbplatser / e-shoppar på dom. Jag har fortfarande inte haft en minut strul med varken servrarna och dom fantastiska personerna i företaget.

Vad särskiljer oss som driftleverantör jämfört med vad ni tidigare har använt er av?
I grund och botten letade jag efter något som skulle kännas lite rappare, samt några som låg i framkant med WordPress-hosting. Beebyte hade otroligt bra rykte och jag testade sätta upp min första server ”Optimus” hos dom och sen dess har jag aldrig tittat tillbaka.  Hastighet, stabilitet, drift, support är 10 poäng enligt mig. Ska man skaffa en server så bör man ha lite koll då du får fixa allt själv på den när den väl rullar. Men har du det så är det klockrent.

Får du den hjälp du förväntar dig när du kontaktar supporten?
Ja verkligen. Inte bara nivån på svaren utan även hur snabb återkoppling jag får. Även på saker som inte är direkt support utan teknikfrågor jag inte har 100% koll på har jag alltid fått massor med hjälp och input av Beebyte. Super!