fbpx Skip to content

Bloggen träffar palmecenter.se

Bloggen träffar Björn Lindh som är Press- och kommunikationschef på palmecenter.se  i samband med bokmässan i Göteborg.

Hej Björn, berätta lite om vad ni gör på palmecenter?
Hej, det officiella namnet på organisationen är Olof Palmes internationella center. Det är en organisation som arbetar med utvecklingsbistånd i ett 30 tal länder i världen men även i Sverige. I Sverige verkar vi genom att påverka, samla in pengar och för att informera allmänheten om hur världen ser ut. Palmecentret är den svenska  arbetarrörelsens biståndsorganisation.
Vi stödjer olika rörelser som arbetar för demokratiseringen, kvinnor som lever under förtryck eller stödjer olika gräsrotsorganisationer.

Vad gör ni på bokmässan?
På bokmässan i Göteborg finns de en avdelning som heter globala torget. Där samlas alla större organisationer som på något sätt arbetar med global utveckling. Till exempelt så är Rädda barnen, Svenska kyrkan, Afghanistankommitén här.

Det är vi som projektleder hela det globala torget, och ser till att det blir liv och rörelse. Vi planerar ett program med en massa olika seminarium. Jag tror det är ca 180 programpunkter här under fyra dagar. Såklart har vi vår egen monter också här på bokmässan i Göteborg.
Men den stora grejen är att vi är här för att samordna de olika organisationerna i det globala torget och det är ett sätt för alla de är organisationerna att möta allmänheten och få tillfälle att informera om hur världen ser ut.

Vad var den drivande faktorn bakom beslutet att byta hostingleverantör?
Vi valde att byta hostingleverantör för att det helt enkelt inte fungerande hos den förra. Hemsidan var alldeles för långsam. Hemsidan låg ofta nere och vi behövde en större leveranssäkerhet och en snabbare sida. Idag är sidan mycket snabbare och vi har inte upplevt att sidan legat nere.

När det kommer till er webbplats, varför är den viktig?
Hemsidan är väldigt viktigt för oss. Det är vårt skyltfönster ut till allmänheten och våra medlemsorganisationer. Vi använder den för att informera om olika projekt, vi lägger ofta ut artiklar om det vi gör och och vi har något seminarium så publicerar vi det på hemsidan.

Vi håller på att bygga om den för att göra och ska göra den ännu mer attraktiv, just eftersom det är vårt största skyltfönster där vi kan visa upp vår verksamhet.

Vad ser du som den viktigaste framtida utmaningen för er på internet?
Den stora utmaningen är att vi inte är en jätte stor organsation och att man måste hänga med på tex sociala medier. Det finns ju idag oändliga möjligheter med internet och det gäller att hålla sig uppdaterad. Vi måste vara duktiga på allt även fast vi är en liten organsation och t.ex. inte har kapacitet att ha en person anställd att arbeta med endast de sociala medierna så det är en stor utmaning att hålla sig uppdaterad.

Hur skulle ni säga att beebyte skiljer sig från er föregående driftsleverantör?
Förr var det mycket supportärenden och vi var tvungen att ägna mycket tid till att vår hemsida så att den skulle kunna fungera. Nu fungerar det bara och sidan är idag snabb. Det är skönt att inte behöva tänka på det utan att det bara fungerar.

Vi tackar Björn för pratstunden och för inblicken i vad palmcenter.se gör!

Testa beebyte

– utan kostnad!

Få 500 kr att använda i vår tjänst Scale Cloud (VPS -Virtuella servrar) eller i vårt Webbhotell som driftas från våra toppmoderna svenska datacenter. 

Fyll i formuläret här bredvid för att börja använda din server eller webbhotell i molnet redan nu.

Skapa ett konto i beebytes kundportal

Prova beebytes hostingtjänster.

Använd rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för.Dela nyhet:

Bloggen

Senaste nytt

Se fler nyheter