Bloggen träffar Makemyfilm !
Bloggen träffar Makemyfilm !
Magnus Kihlström och Rickard Alström.

Bloggen träffar Makemyfilm !

Idag träffar bloggen filmarna och två av grundarna till Make My Film, Magnus Kihlström VD och Rickard Alström Producent, för ett kortare samtal:
 
Ni har lanserat en helt ny tjänst, som man kanske kan kalla filmredigering som tjänst, hur kom ni på idén?
 
Vi hade en kund som behövde oss på flera ställen samtidigt i landet, det blev dyrt för kunden. Vi vände på allt och föreslog att de skulle skicka in filmklipp till oss och att vi redigerade åt dom. Det blev väldigt lyckat så vi tänkte vidare och kom fram till att vi ville skapa ett eget bolag av idén och utveckla det vidare.
 
Hur svårt är det för mig som liten e-handlare eller företag att komma igång med proffsiga videos?
 

Inte alls skulle jag säga, du och många med dig kan hantera kameran på mobiltelefonen relativt bra. Det finns massor av tips hur du kan få bättre mobilfilmer på vår hemsida plus att vi trollar ganska bra med bilder som kanske inte är så bra. Vi färgkorrigerar stabiliserar osv. Det hela går ut på att du som företagare inte ska behöva betala massor för att producera film. Alla är överens om att film är framtiden och all vill ha mer rörligt på sina sociala mediaplattformar, men det får heller inte vara så dåligt att ditt varumärke tar skada.

Plus att vi anser att du ska vara nöjd innan vi drar 1990:- för redigeringen, därför ingår en korrigering, sen är det bara att sprida filmen i era kanaler.

Räcker det alltså bra med att använda min vanliga mobiltelefonkamera, och vad kan jag skicka in?

Absolut, men har du filmat med din system kamera, go-pro eller drönare kan du skicka in det också. Ljudfiler och logotyper skickar du också in på samma sätt plus att du kortfattat beskriver hur du vill ha filmen, längd, typ av musik osv.

Ni har ju varit med i branschen ett tag, hur ser ni på att användningen rörlig bild i marknadsföringssyfte har förändrats?

För 5-10 år sedan skulle vi säga att det nästan var omöjligt att driva ett företag som vårt då det var sämre bandhastighet, det gick trögare helt enkelt. Sen har ju kostnaden för tekniken gått ner vilket gör att det har blivit billigare att producera film. Vi vill gärna förenkla det krångliga, den gamla klyschan, en bild säger mer än 1000 ord passar väldigt bra då folk gärna ser något på en minut hellre än läser en manual. Det kommer bara bli mer film i våra flöden framöver, det är en ständigt ökande kurva.

Ni har ju redan en rad prominenta kunder som använt er tjänst, men vilken video är ni mest nöjda med?

Oj, ja vi är nöjda med alla våra kunder men vi tycker det är roligast när vi får fria händer och vi märker att kunden haft kul när de filmat.
Det ligger lite exempelfilmer och annat smått och gott på www.makemyfilm.se för inspiration så slipper jag att välja ut någon favorit 🙂
 
På vilket sätt jobbar ni med oss på Beebyte?
 
Vi behövde en samarbetspartner som är väldigt flexibla, som kan anpassa våra lagringsbehov efter hur högt tryck vi har på tjänsten, och jag måste säga att ni är väldigt lyhörda på våra önskemål.
 
3 stegs logotyp
Få en färdigredigerad film för ex. sociala medier i tre enkla steg!