Bloggen träffar Hippocrates.se! - VPS, Webbhotell och molntjänster
Bloggen träffar Hippocrates.se!

Bloggen träffar Hippocrates.se!

I dag träffar bloggen Joakim Krassman som driver hippocrates.se :

Hej Joakim, kan du berätta lite vad ni sysslar med på Hippocrates?
Vi utvecklar affärssystem med inbyggda verksamhetsstöd för ridbranschen i Sverige. Just nu har vi fem olika system som vi erbjuder våra kunder och det är bland annat system för hovslagare, stall, ridskolor osv. Den stora skillnaden mellan ett traditionellt affärssystem och våra är att vi har implementerat alla funktioner för att hantera allt annat som behövs för att driva verksamheten framåt och det kan till exempel vara arbetslistor, hästar, foder, maskkontroller, automatisk fakturering och mycket mer. Normalt så drivs de flesta verksamheterna med en mängd med pärmar och papperslappar – vilket helt försvinner med våra system. Alla våra system är också integrerade emot Bankgirot, Fortnox, Aktivitetskort på nätet samt mot TELE2’s SMS tjänster. När allt detta kopplas ihop med våra system så får våra kunder ett komplett system och det enda som de behöver komplettera med är ett redovisningsprogram för bokföringen. Att alla våra system har fokus på kassaflödet är också en ren bonus som våra kunder får med sig.

Så ni riktar er bara mot hästverksamheter? Vad skulle ni säga är er häftigaste tjänst och mest användbara?Helt klart Academy som är ett system för ridskolor. Det ersätter allt pappersarbete till 99.99% och bara den helautomatiska faktureringen gör att ridskolor sparar oändligt mycket med tid. Det är ett genomtänkt system och passar alla ridskolor från den lilla till de lite större ridskolorna som har upp till 1000 elever i veckan. Sen är vi extra stolta över det gränssnittet som är anpassningsbart mot slutanvändaren – där de kan själva välja hur de vill ha navigeringen, utseendet osv.


Ert bolag har ju växt stadigt de senaste åren, vad skulle du säga är orsaken till det?
Kundfokus och support, det är det vi främst satsar på och prioriterar. Efter det så kommer våra system och vårt motto är att ”Man äger inte kunden – utan man förtjänar den”. Att vi sedan har sjukt bra system, om vi får säga det själva – så hjälper det självklart till att pressa oss framåt i målet om att bli Sveriges ledande bolag inom just den här genre för hästbranschen. Förhoppningsvis är vi där redan inom ett år  – så vi ser ljust på framtiden och vad den har att erbjuda oss.


Ni har ju tidigare haft egen drift av server och använder nu beebytes virtuella servrar, vad skulle du säga är den största skillnaden?
För oss som har en kritiskt verksamhet som rullar nästan alla timmar på dygnet är det en befrielse att våra system nu rullar på virtualiserade servrar. Det är så befriande att slippa tänka på servrarna och att man sover bra om nätterna. Att ha egna servrar känns omodernt och vi förespråkar molnbaserade tjänster för våra kunder och då var det ett naturligt steg för oss själva att ta det steget. Den största skillnaden som vi upplevde vid övergången är att Beebytes servrar har grym prestanda och att våra system blev mycket snabbare. 


Kan du kort beskriva hur er uppsättning tekniskt ser ut? 
Just nu rullar våra system på två virtualiserade servrar och en hanterar all webbtrafik, och den andra är en ren databasserver. Applikationen är skriven i PHP och alla våra system använder Ajax & Javascript för att transportera data. Det gör att våra system är extremt responsiva och snabba eftersom vi bara skickar det som behövs mellan klienten och servern. Plus det faktum att systemen är enkla att underhålla vilket dom inte skulle vara om vi tex använde Angular JS eller något liknande.


Är det stor skillnad att använda beebytes virtuella servrar jämfört med att ta hand om allt själv?
Absolut, skillnaden är som natt & dag – vi kommer aldrig gå tillbaka till fysiska servrar. 


Sist men inte minst, ni har många samarbeten i ryttarvärlden, vilket är du mest stolt över?
Oj, bra fråga – själv är jag inte så insatt i ryttarsverige men Jens Fredricsson och Jeanna Högberg är två fantastiska ryttare som vi är glada att få ha som ”Teamryttare”.

Testa beebyte

- utan kostnad!

Få 500 kr att använda i vår tjänst Scale Cloud (VPS -Virtuella servrar) eller i vårt Webbhotell som driftas från våra toppmoderna svenska datacenter. 

Fyll i formuläret här bredvid för att börja använda din server eller webbhotell i molnet redan nu.

Skapa ett konto i beebytes kundportal

Prova beebytes hostingtjänster.

Använd rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för.