Bloggen träffar Flinkit - Digital handuppräckning för alla!
You are currently viewing Bloggen träffar Flinkit – Digital handuppräckning för alla!

Bloggen träffar Flinkit – Digital handuppräckning för alla!

Hej Andreas och Simon, berätta om vilka ni är?
Vi startade idén för två och ett halvt år sen. Sen träffa vi Simon och frågade om han ville ingå i företaget för att göra det tekniska. Så han har gjort allt de tekniska kring programmering och allt som har med appen att göra.

Vad är Flinkit?
Flinkit är en digital handuppräckning för alla. Som erbjuder elever att få direkt hjälp via en app. 
Vår vision är att inga elever ska avsluta en dag med obesvarade frågor i skolarbetet, samt alla elever ska bli erbjudna samma möjligheter för att nå sina mål. 
Det är jättekul för man kan verkligen göra skillnad och det är en stor drivkraft för oss, en stor skillnad för samhället på många olika plan.

Hur fungerar Flinkit?
Elever öppnar appen och tar ett kort på frågan eller problemet, sen matchas bilden med en undervisare, undervisaren kan då spela in en skriftlig samt en verbal förklaring via vår digitala whiteboard. Sen skickas det tillbaka till eleven, videon sparas så eleven kan se den så många gånger den vill.

Kommer ni i framtiden att täcka andra ämnesområden än matematik?
Det kommer bli alla ämnen tillslut, vi ser inga stora begränsningar. Vi har bara börjat med matematik för vi har gjort en undersökning där vi har pratat med en hel del rektorer och dom säger att 70% av dom som behöver hjälp behöver oftast hjälp med matte. 
Så vi har helt enkelt bara börjat i den änden, men visionen är att vi kommer att täcka alla delar.
Ett annat projekt som vi har påbörjat i det är att vi ska börja erbjuda andra språk. Det är ett effektivt sätt för att fler elever lättare ska få hjälp i sina hemspråk. När jag berättade det här för rektorer så har dom sagt att dom vill ha hjälp med den här typen av integrationsfrågor, det finns många elever som är duktiga och är motiverade men att språket ibland är en begränsning.

Hur kom idén med Flinkit?
Jag är intresserad för samhällsfrågor. Sen när jag gick hem från universitetet en gång, så bara såg jag idéen komma och det var egentligen nästan en helt färdig prototyp till vad det är idag när det är lanserat, Säger Andreas.

Vem är målgruppen för Flinkit?
Just nu är det gymnasiet och grundskolan. Men vi håller på att arbeta mot universitetet och folkhögskola, så i teorin är målgruppen egentligen alla som studerar. 
Men vi ser inga begränsningar, i framtiden kanske man kan ta kort på vad som helst och få en video förklaring i ämnet. Så det är en spännande framtid för Flinkit.

Hur använder ni beebytes tjänster?
Vi använder Windows webbhotellet hos beebyte. Jag behövde ett webbhotell med bra stöd för dotnet core, vilket beebytes webbhotell verkligen har. Jag tror inte att några andra webbhotell som jag har kollat upp erbjuder det som vi behöver. Så vi är väldigt tacksamma för att få det för ett bra pris.

Vi använder Plesk som ingår i alla beebytes webbhotell för att hantera allting, och det känns väldigt smidigt. Det är skönt att ha tillgång till allting via Plesk.

Hur fungerar det rent tekniskt?
Vi har vårt egna gränssnitt. Det är en portal som ligger hos beebyte, där finns ett API som appen använder sig utav. Så hela vår back-end ligger hos beebyte.

Är ni nöjda med ert val att använda beebyte som hostingleverantör?
Väldigt nöjda! Det har varit superbra. Vi har fått otroligt snabb support när vi har behövt det. Det känns stabilt och vi har alltid hög prestanda. Vi är Gôr nöjda med beebyte! Jag använder beebyte för all annan webbutveckling jag gör eftersom jag har testat det med Flinkit nu, och beebyte uppfyller verkligen alla behov som jag har på en hostingleverantör, säger Simon.

Tack Flinkit för inblicken i vad ni gör och hur ni använder våra tjänster!

Testa beebyte

- utan kostnad!

Få 500 kr att använda i vår tjänst Scale Cloud (VPS -Virtuella servrar) eller i vårt Webbhotell som driftas från våra toppmoderna svenska datacenter. 

Fyll i formuläret här bredvid för att börja använda din server eller webbhotell i molnet redan nu.

Skapa ett konto i beebytes kundportal

Prova beebytes hostingtjänster.

Använd rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för.