fbpx Skip to content

Bloggen träffar Expresscare!

Denna vecka har bloggen fått träffa Georg från Expresscare som berättade lite om hur våra tjänster har fungerat för honom och företaget!

Vem är du och vad är din roll på Expresscare?

Georg heter jag och min roll omfattar en hel del blandade uppgifter egentligen,. Jag har en bakgrund som .NET-utvecklare men har sedan september 2020 hand om IT-avdelningen på Expresscare där jag bland annat sköter om vår hemsida, bygger våra interna system och diverse andra IT-relaterade områden.

Kul! Kan du berätta lite mer om Expresscare, er resa och vad ni gör?

Vi håller ju främst på med vaccinering av olika slag och testning av Covid 19. Vi startade ju faktiskt vårt företag under september 2020, vilket var mitt under pandemin, när vaccinering och testning för covid behövdes som mest. På grund av den höga efterfrågan har vi snabbt  behövt utveckla verksamheten, vilket har lett till att vi idag har 20 kliniker i 25 orter över hela Sverige.

Vi arbetar ju också med Covid-testning, där vi har två olika typer av tester; antigentest som är ett enklare test som analyseras på plats och PCR-analys som skickas till ett ackrediterat laboratorium för analys. Våra kunder i sin tur kan välja vilket av dessa två tester de vill genomföra, en del vill screena sin personal med antigentester, andra behöver använda PCR-analys när de ska åka till ett specifikt land (olika länder kräver olika tester), men vi tillhandahåller båda.

Vi vaccinerar också för de flesta sjukdomar såsom TBE, Bältros osv. Sedan planerar att växa ytterligare och börja ta in andra tjänster såsom till exempel droganalyser. 

Wow, det är ju en hel del! Men när det kommer till hostingen av er sida då, vad hade ni för problem som fick er att vilja hitta en annan lösning?

Vi hade ju till en början vår sida hos Squarespace, där allt från utvecklingen till hostingen av sidan var mer eller mindre ihoppackat och där prestandan ökade i direkt korrelation till hur mycket du betalade. Det är säkert en bra lösning för andra företag, men för oss var det mycket låst när det kom till att hantera och uppdatera innehållet på sidan. Eftersom vi bland annat behövde skapa rätt många sidor för våra samarbeten med bolag som SAS, Qatar Airways, Lufthansa, Apollo och TUI kände vi att vi behövde göra om och göra rätt.

Vad fick er att bestämma er för en tjänst hos just beebyte? 

Det var faktiskt en lite lång historia, men i korta drag så rekommenderade vår SEO-byrå Våning 18 och Fredrik på Mastodont Media att vi skulle skapa ett konto hos er. Vi var ju ute efter en typ av dedikerad server eftersom vi helst ville att servern skulle bli skött, men också vara flexibel. Vi behöver kunna skala resurserna efter behov på servern eftersom vi ibland kan få upp till 190 000 besökare på sidan per månad. Jag tog siffrorna till Jonas på er säljavdelning och vi kom fram till att er VPS-tjänst skulle passa oss bäst. 

Hur tycker ni att flytten till oss gick? 

Eftersom vårt innehåll på sidan var ordnat på ett sådant krångligt sätt på grund av Squarespace så var kanske inte exporten särskilt smidigt. Men att mata in allt innehåll var ju riktigt enkelt, och så var det ju riktigt skönt att ha en dedikerad partner som såg till att flytten gick enkelt till. Mycket tack till er support som hjälpte till. 

Hur känner ni att er sida har presterat sedan flytten till beebyte? 

Nu när vi varit hos er en månad kan vi ju säga att det har funkat riktigt bra. Det var en liten skakning i början, men det var snarare på hur innehållet var ordnat på frontend. Ni gjorde ju några lasttester och vi optimerade sidan lite grann och sedan dess tycker vi att det rullar på fint. Plesk och portalen har för min del även funkat supersmidigt.

Finns det något som ni tycker funkar extra bra hos beebyte?

Supporten tycker vi verkligen har varit bra. Det finns många att vända sig till när det kommer till VPS-tjänster, men hos de större företagen kommer man ibland inte ens fram till supporten eller så får man prata med någon på andra sida jordklotet. Er support är ju bara ett mejl eller ett telefonsamtal borta, vilket känns tryggt och nära. 

Tack Georg för att du ville berätta lite mer om oss och vårt samarbete. Om du som läser detta vill veta ännu mer om expresscare, tveka inte att besöka deras hemsida expresscare.se!

Dela nyhet:

Bloggen

Senaste nytt

Se fler nyheter