Bloggen möter Svenska Husbilsklubben!
You are currently viewing Bloggen möter Svenska Husbilsklubben!

Bloggen möter Svenska Husbilsklubben!

Hej Stefan, vad är svenska husbilsklubben?
Husbilsklubben.se är Sveriges största husbilsklubb. Klubben startades 2006 och är en webbklubb, vilket innebär att vi inte har något kansli eller liknande.  Vi har främst medlemmar från Sverige, men även Danmark, Finland och Norge är vanliga nationaliteter. Mer udda är att vi även kan räkna in en eller ett par medlemmar i Australien.

Hur många medlemmar har ni?
Vi har strax över 15.000 betalande medlemmar och lika många intresserade. Och det skapas mellan 3.000 till 5.000 inlägg i veckan. 

Vad finns det för fördelar att vara medlem i klubben?
Som husbilist så går du med i Husbilsklubben.se för gemenskapen, träffarna och alla råd och tips. Men dessutom finns en hel del rabatterbjudanden som man kan nyttja som medlem. Och eftersom klubben är så stor så är vi även remissinstans för många frågor. 

Vad är en typisk diskussion i forumet?
En diskussion på forumet kan handla om allt, egentligen. Men det är ofta reseberättelser, frågor om hur man skall ta sig till en speciell plats och råd om vad man kan göra där. Ett  annat vanligt ämnesområde är tekniska problem eller praktiska trådar om att bygga en hembyggd husbil.   

Kan du kort beskriva hur er uppsättning tekniskt ser ut?
Vi har en server och en databas just nu. Forumet, som är hjärtat i allt baseras på Xenforo och vi har en MariaDB som servar det. Vi håller på att koppla på fler delar, främst en webbbaserad funktion för att hitta Husbilsplatser, vilket är övernattningsplatser för husbilar. Den bygger på Laravel.

Hur skulle ni säga att beebyte skiljer sig från er föregående driftsleverantör?
När vi skulle migrera från vår gamla forummotor så valde vi att använda Amazons AWS plattform. Den fungerade väl, men då vi som administrerar Husbilsklubbens forum gör det på vår fritid, så saknade vi möjligheten att få support och övervakning från en leverantör. Så bytet gjordes främst för att få stöttning med övervakning och stöd vid tekniska problem. 

Hur skiljer dig prestandan jämför med tidigare driftleverantör?
Svarstiderna är mycket bättre och sidor med många och stora bilder laddar snabbare efter bytet, så det är också en stor fördel.
Bara det att vi flyttat serverkapaciteten från Irland till Sverige underlättar säkert. Då vi satte upp våra servrar fanns inte serverhallarna i Stockholm.
 

Hur tycker du det är att samarbeta tillsammans med beebyte och vår partner Cerpus?
Samarbetet har fungerat utmärkt hittills. Vi hade faktiskt tekniska problem under sommaren, med en uppdatering som gick fel, men Beebyte löste problemet snabbt och vi fick bra feedback på vad som hände och vad orsaken var. Vilket var exakt varför vi flyttade ifrån AWS. 

Vad är ditt bästa restips?
Det där var en oerhört svår fråga. Fördelen med en husbil jämfört med en husvagn, är att man kan köra i samma takt som övrig trafik och vi har allt som behövs med. Det gör att vi kan besöka både storstäder som en fjällsjö någonstans. Det finns smultronställen i hela Sverige. Men då jag sällan har tid för riktiga långresor men ändå vill känna av något annat än Sverige, så brukar vi resa ner till Tyskland och följa Nordkusten där. Långa sandstränder, små städer med en massa småbutiker. Men kan köra en timme eller två och få nya intryck varje dag. 

Tack Stefan för att vi fick lära oss mer om Svenska Husbilsklubben, och för att du delar med dig av dina erfarenheter med att byta från Amazons AWS till beebyte!