Beebyte tar klivet ut i Europa
You are currently viewing Beebyte tar klivet ut i Europa

Beebyte tar klivet ut i Europa

Det Karlstadsbaserade webbhotells och hostingföretaget beebyte kommer under hösten att lansera hela sina tjänstekatalog mot andra marknader i Europa:

-Vi har ett år bakom oss präglat av oerhört stark tillväxt, närmare 300% i vissa tjänstesegment. Med det självförtroendet i ryggen så tycker vi att det är dags att visa vad vi går för också i övriga Europa, säger beebytes VD Niclas Alvebratt.

Bolaget kommer som en start på sin europalansering att delta på mässor och konferenser med konferensen Wordcamp Nijmegen (Nederländerna) som första anhalt. Sedan tidigare har man också en off-shoringverksamhet etablerad i Cluj-Napoca (Rumänien). 

beebyte startades 2016 av molnveteranerna Niclas Alvebratt och Simon Ekstrand samt av den karlstadsbaserade Combined Excellence. Idag sysselsätter beebyte 5 personer på sitt huvudkontor i Karlstad. Fokus ligger på webbhotells, server och hostingtjänster mot små och medelstora företag.

-Vi ser det här som ett sätt att växa vår affär snabbare. Idag har vi strax över 2000 kunder och vårt mål är att växa till det dubbla genom kvalitativa leveranser och smarta funktioner.

Från delägaren Combined Excellence ser man positivt på beslutet:

-Det är enormt kul att få vara med och stötta en framgångsresa som beebyte. Bolaget har marknadsledande tjänster inom sitt segment i Sverige och med det här beslutet kommer man nu ge sig på att tävla i resten av Europa, säger Oskar Godberg, VD på Combined Excellence.  

För mera information

Niclas Alvebratt

VD, beebyte AB
Telefon +46 54 20 33 171

Oskar Godberg

VD, Combined Excellence
Telefon +46 70 71 34 963