fbpx

beebyte börjar följa vindkraftkapaciteten med serverlast

Under vintern och våren har Sverige och resten av Europa drabbats av rekordhöga priser på energi och elektricitet. Hosting och molnföretaget beebyte i Karlstad anpassar nu sin hall för att på ett grönt sätt möta de framtida energiutmaningarna:

- Det är sedan gammalt en sanning att servrar som arbetar hårdare drar mera ström, framförallt när CPU:n (processorn) behöver hantera mycket beräkningar. Därför har vi valt att justera klockhastigheten på våra CPU:er i takt med vad vindkraften kan producera. En dag där det blåser lite kan våra servrar operera på låt säga 2 GHz för att när det blåser riktigt mycket gå upp mot cirka 4 GHz, säger bolagets Chief Energy Officer, Krutov Vindus.

Vän av ordning undrar givetvis vad som händer om det är helt vindstilla - även detta problem har bolaget löst på innovativt sätt:

- Vi har köpt in en stor uppsättning av olika fläktar, stora som små, som vår personal kan använda för att blåsa på vindsnurrorna så att vi får in mer grön kraft i nätet och därmed kan höja klockfrekvensen på våra servrar. Det är innovativt och fantastiskt kul att vi kan bidra till den nya cirkulära ekonomin, avslutar vår Krutov Vindus.

Testa Beebyte - Utan kostnad!

Tryck på knappen för att göra ett konto, och använd rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för i vår tjänst Scale Cloud (VPS -Virtuella servrar) eller i vårt Webbhotell!

Skapa konto

Få 500 kr att använda i vår tjänst Scale Cloud (VPS -Virtuella servrar) eller i vårt Webbhotell som driftas från våra toppmoderna svenska datacenter.

Fyll i formuläret här bredvid för att börja använda din server eller webbhotell i molnet redan nu. Använd rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för.

Skapa ett konto i Beebytes kundportal

Du kanske också gillar

LiteSpeed eller Apache+NGINX?
Från tid till annan så får vi frågor om vilken webbserver vi använder oss av på...
Läs mer
Beebyte lanserar shared mail
Idag lanserar beebyte sin nya tjänst shared mail. Med den kan du täcka hela ditt...
Läs mer
Vad är en domän? Allt du behöver veta 2021!
Du har säkert hört ordet "domän" förut i olika sammanhang och hur viktigt det är med...
Läs mer

beebyte