Varför beebyte – om oss

Personerna bakom beebyte har varit verksamma inom IT, Moln och hostingindustrin i snart sammanlagt 30 år. Vi är ett gäng IT-nördar som älskar teknik, smarta lösningar och att ta nya lösningar till marknaden. Vi har ofta kallats för “branschens humla”, då våra idéer flyger trots att det funnits dem som misstrott dem från början – därför beebyte – eller bumblebeebyte.

Behövs det en till molnleverantör?

Egentligen är svaret på frågan nej. Marknaden är redan översållad av alternativ som säljer både Public (delade) och Private Cloud. Problemet med traditionella moln och molnleverantörer är att de sitter fast i en oflexibel infrastruktur, stödsystem och redan gjorda stora investeringar. Vi har tagit med oss erfarenheten och har i vårt bolag beebyte kombinerat den med friheten att leverera omatchad pris/prestanda till dig som kund – utan inlåsning för dig och din molntjänst. Vi levererar en Public Cloud tjänst som gör dedikerad server och privata molnlösningar överflödiga.

Engagemang och passion

I varje rad av kod, i varje steg av vår leverans så är vår affärsidé att bringa rejält mervärde till dig som kund. Det är därför vi inte har någon bindningstid eller uppsägningstid. Vi är trygga i vetskapen att vi producerar något som du är nöjd med 24 timmar om dygnet och att vårt engagemang att driva affärer tillsammans med våra partners, till nytta för marknaden, är det som ger oss glädje och en självklar plats på framtidens molnkarta.

Liten som stor, vårt engagemang handlar om att bygga en bättre marknad till gagn för alla.

”Perfektion och engagemang i varje detalj är vad som gör oss annorlunda”

Simon Ekstrand

CTO, beebyte

Vad gör beebyte annorlunda?

Vi strävar hela tiden efter att tänka nytt och addera mervärde till vårt cloud och våra molntjänster än vad konkurrenterna klarar av att göra. Till skillnad från andra spelare på marknaden så är allt i vårt Cloud “purpose built”. Våra servrar är byggda i Tyskland för att leverera optimal prestanda och säkerhet för just vårt datacenter och våra molntjänster. Ovanpå dessa lägga vi vår egen mjukvara – WASP – (Web Automatic Service Provisioning) som knyter samman de underliggande mjukvarudelarna på ett sätt som ger omatchad enkelhet för dig som kund att konfigurera och köpa molntjänster och servrar från oss.

Vi strävar hela tiden efter att automatisera och förenkla. Detta för att det över tid levererar högre kvalitet i tjänsterna samt sparar tid för er som kunder. Det är och ska vara enkelt!

”Bästa prestanda och upptid, utan inlåsning”

Etisk kod

För oss är det viktigt att vårt företag är en del av en större helhet. Därför ger vi alla anställda ledigt en dag i månaden för att ägna sig åt socialt arbete i närområdet, t.ex. nattvandra eller hjälpa till med mat till hemlösa. Vi tror att ett sunt samvete går hand i hand med lönsamma affärer. Därför skänker vi också kapacitet till Free Software Foundation (www.fsf.org) samt stöttar det så kallade Tor-nätverket till förmån för förföljda och förtryckta människor i länder vars regimer är auktoritära.

Våra partners

Beebyte har kommersiella samarbeten med partners på en rad områden. Bland annat Ninetech, ett av skandinaviens vassaste företag på digitaliseringsresor. Utöver detta finns också partnerskap med mera traditionella leverantörer på plats. Läs mer om våra strategiska partners

/
p

Företagsuppgifter

Organisationsnummer: 559052-8062. Företaget innehar F-skattesedel. Samtliga prissupgifter på sidan är ex. moms.

Boka demo!