Tips på sökmotoroptimering (SEO) från Viseo!
You are currently viewing Tips på sökmotoroptimering (SEO) från Viseo!

Tips på sökmotoroptimering (SEO) från Viseo!

Denna gång intervjuade bloggen SEO-byrån Viseo för att få hjälpsamma tips på hur hemsidor kan få bättre sömotoroptimering, alltså SEO! 

Vad gör ni på Viseo?
Vi hjälper företag att få in fler affärer genom Google. Vi arbetar med Sökmotoroptimering (SEO), Google Ads, och konverteringsoptimering. 

SEO? Vad är det för något?
SEO är en förkortning av Search Engine Optimization, på svenska sökmotoroptimering. Detta är en typ av marknadsföring för att få fler besökare från Googles sökresultat. En studie från 2018 visade att 97 % av svenska internetanvänare använder Googles sökmotor. Det är genom Google vi hittar produkter och tjänster, så idag är det otroligt viktigt för alla typer av företag att dyka upp i Google-resultatet, oavsett om du är en e-handlare, bilfirma eller en frisörsalong.

Hur skiljer det sig från SEM? 
SEM står för Search Engine Marketing. När man säger SEM idag så refererar man oftast till Google Ads, alltså de betalda annonserna som syns i Google-resultatet. Skillnaden här är att denna typ av exponering via Google kostar varje gång någon klickar på länken till din hemsida. Det går mycket snabbare att få resultat med SEM, men samtidigt betalar du för varje klick. SEO tar längre tid för att få resultat, men när du väl rankar i Google-resultatet så får du gratis trafik.

Hur arbetar ni med SEO? 
Vår metod för SEO fokuserar på att hjälpa företag synas på sökorden som ger bäst lönsamhet. Trafik i sig är bra, men i slutändan är det ändå intäkterna som är det viktiga för företaget. Vi gör alltid genomgående analyser av vilka insatser som behövs göras för att en kund ska få bästa möjliga avkastning på sin SEO-satsning. I tillägg gör vi djupgående analyser av bla. konkurrenter, Analytics-konto, länkar m.m.

Har du några tips på hur en sida kan få bra SEO? 
Återigen vill jag slå ett slag för att satsa på trafiken som ger bäst lönsamhet. Om du är ny inom SEO så kan jag rekommendera Viseos egen nybörjarguide till SEO. Här går vi igenom grunderna inom SEO och hur du kommer igång. MOZ Beginners Guide to SEO är också en väldigt bra grundläggande guide för att lära sig grunderna inom sökmotoroptimering.

Bloggen tackar för dessa tips och hoppas att du som läser detta har fått en bättre bild av SEO och hur du kan arbeta med det!