Staging WordPress – Ibland behöver man skapa en kopia för sin wordpress-sida för att testa nya funktioner eller uppdateringar. Nu har vi integrerat en funktion för detta som gör det enklare än någonsin. Börja med att skapa ett a-record för din domän som pekar mot vår webbserver (informationen om detta finns i din kontrollpanel) med värdet staging.dindomän.tld.

Därefter loggar du in i kundportalen, går in under webbhotell, väljer aktuell webbplats och trycker på Öppna kontrollpanel

staging wordpress - steg 1

Leta nu upp din sida och välj ”Clone”. Nedan ser du hur det ser ut.

staging wordpress - steg 2 - avancerad kontrollpanel

Systemet skapar nu en ny instans och en ny databas för din sida. På så sätt kan du göra ändringar på din staging site utan att det påverkar din publika webbsida.

Nu sätts kopieringen av ditt data igång och du kan följa processen på skärmen.

Nu kan du hantera din staging sida precis som en vanlig sida. Vill du sedan kopiera ändringarna från din staging sida till din skarpa sida så går det att göra med alternativet ”sync”. Var dock noga med vilken site du vill kopiera till vilken. I det har fallet kopierar vi från vår sida staging.serverimolnet.se till serverimolnet.se.

Vi kan välja med hög noggrannhet vad som ska kopieras.

Nu bör allt vara klart. Glöm inte att lägga till en DNS pekare för din staging sida och slå av indexering av sökmotorer mot den (ev. lösenordsskydda den).

Vill du också testa vårt webbhotell med Staging WordPress kostnadsfritt?

Starta din provperiod här - skapa ett konto

Prova beebytes tjänster. Just nu kan du använda rabattkoden startanu för att få 500kr att provköra för.


Boka demo!