Säg "Tjipp" till Clara - vår nya marketing manager!
You are currently viewing Säg ”Tjipp” till Clara – vår nya marketing manager!

Säg ”Tjipp” till Clara – vår nya marketing manager!

Den här gången är det dags för bloggen att intervjua en av våra nya talanger på kontoret – vår Marketing Manager Clara Alsterlind;
 
Hej Clara – vem är du och vad gör du på beebyte?  

Jag är 22 år och är Marketing Manager på beebyte. Det innebär bland annat att jag tar hand om det grafiska i företaget, från ikonerna på hemsidan till broschyrerna som ges ut på mässor. Det är ett rätt stort arbete som kräver mycket tid och tanke, men det är också fruktansvärt roligt!

När du inte arbetar på beebyte; vad gör du på fritiden?  
När jag inte jobbar på beebyte håller jag mig sysselsatt med en rad olika hobbies, från att snida i trä till att sticka, baka, bygga miniatyrer, måla, stöpa ljus, brodera, origami… ja det tar aldrig slut! En skulle kunna säga att hitta nya saker att prova är min främsta hobby. Det finns något otroligt frigivande i att vara amatör och göra en massa misstag i en massa områden, vilket gör att pressen på att något ska vara ”perfekt” minskar en hel del. 

Vad jobbade du med innan du kom till beebyte?
Jag jobbade på IKEA tidigare, men innan det har jag jobbat på café och även som ungdomsledare på Älvan fritidsgård. Jag fick jobba där som allmän pyssellinstruktör, och ett av de första eventen jag någonsin planerade var ett Zombielajv där deltagarna fick försöka hämta saker i ett hus fullt av zombies. 
 
Vad skulle du säga är det roligaste med att arbeta på beebyte, förutom att du slår nästan alla i hockeyspel?  
Haha, det roligaste med att jobba på beebyte är nog att jag får prova på det jag faktiskt läst i skolan. Jag gick Visuell kommunikation och Design på Karlstad Universitet, vilket innebar en hel del kommunikationsarbete som att skapa grafiska profiler, lära mig designa bra användarvänliga hemsidor och en hel del projektarbete generellt. Nu är det skarpt läge kanske en kan säga, där jag och det jag gör faktiskt spelar en stor del i hur beebyte upplevs av våra kunder, vilket är både jättespännande och lite läskigt. Sen är det mycket roligt att spela bordshockey också ;). 
 
Vi vet ju att du har en uppsjö med oväntade talanger, kan du nämna en?   
Oväntade talanger… ja jag skulle säga att jag är riktigt duktig på att hitta på saker, typ stories och berättelser, vilket är jättebra när jag kör Call of Cthulhu!
 
Call of… vad sa du nu?
Call of Cthulu! Det är ett skräckrollspel som skapades runt åttiotalet och går ut på att spelare ska rollspela sina karaktärer i en värld inspirerad av H.P. Lovecraft. Det är mycket mysterier som spelarna måste lösa, samtidigt som de måste överleva alla hemska monster som de stöter på. Det är mycket roligt och kan varmt rekommendera vem som helst att köra.  
 
Vi önskar Clara välkommen och snart är det dags för oss att återkomma med ännu en intervju!