Vår plattform

Varje enskild komponent i vår plattform är utformad för att göra just det vi har förutsatt oss att göra: bygga skandinaviens bästa och mest flexibla IaaS och molnserver lösning. I vårt toppmoderna datacenter – inrymt i en av Svenska försvarets gamla vapenkasuner, förvaras våra kunders data tryggt.

Datacentret övervakas 24/7 och är utrustat med såväl batteri som diesel backup.

Vår tekniska plattform kombinerar det senaste inom virtualiseringsteknik tillsammans med state-of-the-art hårdvara som är specialbyggd för uppdraget med fokus på prestanda och upptid. Givetvis är både server och lagringskapacitet redundant uppsatt med automatisk failover.

Skapa konto

du är igång med din server på någon minut!

Prestanda spelar roll

Prestanda spelar roll Därför har vi på beebyte omsorgsfullt valt varje enskild komponent för att leverera så hög prestanda som möjligt under dygnets alla timmar till de virtuella servrar som driftas i vårt datacenter. Oavsett om du som kund önskar en databasserver, webbserver eller applikationsserver så ser vi till att alltid hålla en hög prestandanivå.

Kontrollpanel för VPS

Intuitiv kontrollpanel för VPS

Via vår intuitiva kontrollpanel för VPS / Virtuella Servrar så kan du när som helst starta om, stänga av, starta eller modifiera din server i fråga om antalet processorkärnor, näthastighet, minne och lagring. Givetvis kan du också ta backup på den eller när som helst ta bort den.

Med vår tjänst Scale Cloud så kan du skala upp och ner i prestanda elastiskt för att hantera till exempel plötsligt ökad trafik till din webbsida. Du väljer själv om du manuellt vill sköta tilldelningen av resurser som CPU och RAM eller om du vill sätta tröskelvärden som vårt system automatiskt ska hantera för din server utefter givna belastningsparametrar.

Skala prestanda efter behov och belastning

Med vår tjänst Scale Cloud så kan du skala upp och ner i prestanda elastiskt för att hantera till exempel plötsligt ökad trafik till din webbsida. Du väljer själv om du manuellt vill sköta tilldelningen av resurser som CPU och RAM eller om du vill sätta tröskelvärden som vårt system automatiskt ska hantera för din server utefter givna belastningsparametrar.

SLA – Service Level Agreement

Vi erbjuda flera olika SLA (Service Level Agreement) som ger dig som kund olika nivå av assistans och kompensation vid leveransstörningar.

Samtliga tjänster omfattas av SLA Basic och av kompensation enligt:
99,79 – 99,00 tio (10) procent av månadsavgiften
98,99 – 98,00 tjugo (20) procent av månadsavgiften
97,99 – 95,00 fyrtio (40) procent av månadsavgiften
mindre än 95, 00 sextio (60) procent av månadsavgiften

SLA tecknas och konfigureras enkelt via kontrollpanelen.

Vid tecknande av SLA Platform ges också möjlighet att avropa teknisk support, dygnet runt via särskilt telefonnummer.

Flera nivåer av redundans

Vår tekniska plattform är byggd med säkerhet och prestanda i fokus. Det innebär att all data lagras redundant för att klara av fel i enskilda komponenter. Utöver detta så är datacentret byggt med N+1 säkerhet vilket gör att vi klarar bortfall av en UPS eller kylanläggning utan tappa leveransförmåga. Dessutom så har vi två förbindelser, från två olika geografiska punkter in till vårt datacenter: redundans med diversitet.

Exempel på användningsområden

Våra virtuella servrar och VPS -tjänst kan användas till allt från webbapplikationer till infrastrukturfunktioner för kontoret. Vi är givetvis behjälpliga med såväl förslag på hur en uppsättning kan se ut samt genomförandet.

SEO eller webbshop

Visste du att t.ex. Google rankar webbsidor beroende på bland annat hur snabbt de svarar eller att 4 sekunder längre laddningstid i vissa fall kan innebära att upp till 25% av besökarna väljer att leta sig någon annanstans? Undersökningar visar också att 40% av besökarna väljer att lämna en webbsida som tar mer än 3 sekunder att ladda. Med andra ord så har laddtiderna för din site, som i sin tur är beroende av prestandan på din virtuella molnserver, enormt stor betydelse för om din site kommer att lyckas eller inte.

Databasdrift i molnet

Många har upplevt att databaser, t.ex. MySQL eller MSSQL inte fungerar lika bra i molnmiljöer som de gör på en dedikerad server. Detta orsakas ofta av latens i lagringsnätverken (SAN) som används av leverantörerna. Antingen i själva nätverket eller i lagringsytan. Vi på beebyte har tänkt annorlunda här, och arbetar med den senaste tekniken inom mjukvarubaserade lagringsnätverk, på så sätt kan vi hålla vad som antagligen är marknadens bästa pris/prestanda ratio på våra molntjänster.

IoT Friendly – API

Vårt moln är IoT (Internet of Things) vänligt tack vare att det har extremt snabba svarstider samtidigt som det kan skala såväl uppåt som nedåt. Dessutom så har vi ett helt öppet API som du kan bygga dina applikationer emot – detta för att nå helt nya möjligheter ifråga om integration och automatik.

Du kan läsa mer om vårt SLA erbjudande på vår prissida

Boka demo!