Molnet är bra för miljön - VPS, Webbhotell och molntjänster

Molnet är bra för miljön

Bloggen träffar beebytes CTO Simon Ekstrand med anledning av amerikanska energidepartementets undersökning som visar att molnet är bra för miljön,

Bloggen: Simon, är du överraskad över resultatet?

Simon: Inte alls, det var mer än väntat. Precis som man kan förvänta sig så är det bättre att koncentrera driften till några datacenters som är optimerade än att ha många datacenter som står och inte arbetar optimalt.

Bloggen: Hur har beebyte arbetat för att minimera energianvändandet?

Simon: Till att börja med vill jag säga att ett lågt energianvändande är något som alla tjänar på. Vi som leverantör sparar pengar, vi sparar på miljön och kunderna kan köpa våra tjänster till ett lägre pris. När vi byggde beebytes driftsmiljö så var vi oerhört noga med att välja ”gröna komponenter”. Att vi bara använder SSD lagring sparar energi samtidigt som det höjer prestandan till exempel.

Bloggen: Om jag kör en virtuell server hos beebyte, hur mycket ström förbrukas då?

Simon: Det varierar från tid till annan beroende på hur tungt du belastar den men för att ge en uppfattning om det så förbrukar en av våra stora hypervisors (kraftfull server som kör flera virtuella maskiner) nu
endast 180 watt. 4-5 stycken gammaldags glödlampor med andra ord.

Bloggen: Det låter oerhört lite, hur fungerar det?

Simon: Det är konsekvensen av de servrar som vi tagit fram för att hantera den här typen av last och inget annat. Det gör att de är oerhört effektiva!

Bloggen: Tack för att du tog dig tid!

Simon: Tack!

Läs en svensk artikel om undersökningen här

Hela rapporten finner ni här

Beebytes CTO, Simon Ekstrand