Vad är molntjänster

Molntjänster (Cloud Computing på engelska) är det moderna sättet att konsumera IT. Fördelen är att man slipper stora investeringar up-front i form av till exempel datacenter, hårdvara, personal mm. Istället kan man fokusera på att exempelvis utveckla sin applikation eller e-handel.

Att hantera sin egen serverpark i sitt egna datacenter är både kostsamt och komplicerat. Därför har molntjänster blivit så populärt. Seriösa leverantörer av molntjänster har redan sett till att optimerat sitt datacenter för redundans, tillgänglighet och prestanda.

Oberoende leverantör utan inlåsning

Många har dock upptäckt att resan till att börja använda molnet har sina baksidor. En del leverantörer låser in sina kunder i särskilda hårdvaror, virtualiseringstekniker eller avtal. Därför är beebyte noga med att påpeka vårt oberoende från leverantörer och vårt val av mjukvara baserad på öppen källkod. Såväl Windowsservrar som Linuxservrar kan köpas via vår portal utan bindningstider.

Kompetens när det behövs

Att kunna lita på sin leverantör är viktigt. Därför har beebyte tagit fram olika SLA nivåer och konsultationspaket som gör att ni som kund enkelt kan avropa spetskompetens för att få ut det mesta av era servrar i molnet. Beebyte besitter senior spetskompetens inom ett flertal områden, bland annat:

  • Klustrering och High Availability lösningar
  • Virtualisering med hjälp av Xen, KVM, VMWare, Hyper-V och Virtuozzo
  • Lastbalansering och stresstestning
  • Skräddarsydda server och lagringslösningar
  • Samtliga Windowsoperativ samt Ubuntu, CentOS, Debian och RedHat linux
  • Molntjänster inom privata, hybrida och publika moln
  • Highavailabilityhosting
  • Exchange server
  • Apache, NGINX, IIS
  • Databasklustrering

Server i sverige

Att använda sig av en leverantör som har sina servrar och sitt moln i Sverige har många fördelar. Genom att din virtuella server finns i ett svenskt moln så borgar det för korta och snabba svarstider mot den lokala svenska marknaden.

Det samma gäller för lagar och regler. Eftersom din virtuella server finns hostad i ett svenskt moln, av ett svenskt bolag så gäller svensk personuppgifts och databehandlingslagar. Samtliga våra servrar är också av typen Elastic Cloud

Vill du prova en server i molnet gratis? Varsågod - här är 1000 kr att köra för!

Scale Cloud

Scale Cloud är en skalbar och högtillgänglig infrastrukturtjänst (sk. IaaS – Infrastructure as a Service) som lämpar sig för nästan all typ av belastning med tanke på dess extremt korta svarstider och möjligheter till automation. Tjänsten är automatiserad levereras med många olika operativsystem som tex: Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 R2, Ubuntu, Debian, CentOS, Fedora m.m. Läs mer om Scale Cloud.

XpertNow

XpertNow är vår konsultpaketering. Med denna tjänst får ni tillgång till en egen senior tekniker via direktnummer och e-post. Ett oerhört enkelt sätt för att få ut mera av er IT och säkerställa drift och hantering av era viktiga system och servrar. Läs mer om XpertNow.

Boka demo!