Domän och DNS - VPS, Webbhotell och molntjänster

Domän och DNS

WWW i svarta bokstäver med gula inslag förklarande DNS och Domän

Varför behöver man en domän/domännamn?

Lite förenklat så kan man säga att varje gång någon knappar in en webbaddress i sin webbläsare så frågar datorn en server (DNS-Server) om vilken IP-adress ett domännamn pekar på. Detta är IP adressen för din webbserver eller webbhotell och talar alltså om för din dator var den kan hämta din hemsida.

Ett domännamn bör motsvara ditt varumärke eller informationen på din webbplats och är en viktig del för att sökmotorer enkelt ska kunna visa din hemsida för rätt besökare.

Registrera domännamn - direkt

Hos oss kan du om du väljer att betala med kreditkort registrera domännamn utan att vänta. Väljer du att istället betala med faktura så registreras domännamnet i samband med att betalningen registreras på vårt konto.

Vi registrerar idag de vanligaste toppdomänerna (TLDer), saknar du någon så kan vi lägga till den.

Pris kan variera något över tid. Därför hittar du aktuellt pris i samband med att du registrerar din domän i vår användarportal.

Världens bästa DNS editor?

Vi gillar att göra saker som vi själva tycker om att använda. Därför har vi byggt en DNS editor som vi tycker är bland de mest lättanvända på marknaden. I den finner ni funktioner såsom:

  • Sortering av pekare
  • Import av zonfiler i Bind -format
  • Smart skapande av pekare – vår editor väljer själv lämplig pekartyp

Dessutom är editorn riktigt snabb!

.SE Domän logotyp
.NU Domän logotyp

.SE och .NU -registrar

beebyte är registrar för toppdomänerna .SE och .NU. Det innebär att vi kan ge våra användare absolut bästa upplevelsen av registrering och hantering av dessa toppdomäner.

Givetvis kan ni också registrera alla vanligt förekommande toppdomäner i vår användarportal.