beebyte "håller andan" för miljön...
You are currently viewing beebyte ”håller andan” för miljön…

beebyte ”håller andan” för miljön…

Det lokala hostingföretaget beebyte lanserar nu sin nästa ide för att göra verksamheten ännu mer miljövänlig. Nämligen deras ”Hålla andan”-initiativ. 

– Vi tror verkligen att detta kommer hjälpa oss att reducera vår klimatpåverkan, säger företagets VD, Niclas Alvebratt. 

En människa beräknas andas ut 378 kg koldioxid per år, vilket betyder att alla sju anställda på beebyte (inte inkluderat Beeiz), sammanlagt bidrar med att 2,646 ton koldioxid släpps ut i atmosfären. Initiativet ”Hålla Andan” däremot ämnar att halvera denna mängd genom att inspirera sina anställda att “hålla andan” varannan minut under hela arbetsdagen. 

– Hur detta kommer se ut i vardagen har vi verkligen behövt klura på, men det är en omställning vi är beredda att göra för miljön, säger Niclas. 

Detta innebär att företaget kommer fokuserar på att eliminera telefontiderna för supportern och istället helt använda sig av chattat. Vidare kommer försäljningen övertas i största fall av helautomatiserade telefonsvarare. För de anställda kommer också kommunikationen på kontoret och i videosamtal bli utbytt mot huvudsakligen chatt, men också speciella pappersskyltar som kan förmedla de tre mest använda fraserna inom företaget. (Dessa skyltar kommer även att finnas till försäljning för allmänheten den 32/4).

beebyte "håller andan" för miljön... 1

De andra anställda i företaget har också en positiv syn på detta initiativ;

– Jag har ju lite svårt att vara tyst ibland men jag har tänkt att jag ska spara en del av mina andetag i en ballong som jag kan använda mig av när jag bara måste prata. Vi måste alla ställa om och jag tror att innovationer som min kan bidra till en grönare värld, säger Jonas Tränk, bolagets hobbyarborist.

– Jag var skeptisk först, men sedan insåg jag hur mycket bättre jag kommer kunna andas under vattnet, och det kommer ju vara sjukt användbart i resten av mitt liv, säger Kevin, numera hobbyfridykare.